Datum

wo 5 mei 2021

Duur

Gehele dag

Locatie

Livestream

BEVRIJDINGSDAG OCHTEND

Ieder jaar steekt de burgemeester het vrijheidsvuur aan om alle slachtoffers te herdenken. Dit jaar was dat niet anders. Het was dit jaar zelfs extra bijzonder, omdat het de eerste keer was van onze nieuwe burgemeester Michel Bezuijen. Hij heeft traditiegetrouw Bevrijdingsdag in Zoetermeer geopend en ook dit was zichtbaar in het Facebookevent van Bevrijdingsdag. 

In samenwerking met Stichting Piëzo werd dit jaar Vrijheidspakketten uitgedeeld aan eenzame ouderen in de stad. Met stadsdichter Robbert Roos werd er speciaal voor deze dag een boekje uitgebracht met Zoetermeerse verhalen over oorlog en vrede. Samen met dit boekje, vormen vrijheidsonderzetters van de Ambachtenwerkplaats, chocolaatjes van de Zoetelaar en heerlijke thee het Vrijheidspakket.

Onze burgemeester heeft tijdens de opening het eerst pakket overhandigd. 

 

BEVRIJDINGSDAG MIDDAG

Ook aan de kinderen was gedacht! Iedereen kon vanaf 14:00 uur meekijken naar de gratis livestream vanuit het Stadstheater. Zin om te dansen? Dan zat je bij de Telekids Discoshow goed. De Telekids-dj draaide de allerleukste hits en iedereen kon meezingen, dansen, springen en swingen op de coolste nummers van K3, Kinderen voor Kinderen, Raak!, Ernst & Bobbie en nog vele andere hits.

Kinderpopster Dirk Scheele bracht om 15:00 uur speciaal voor de allerkleinste zijn leukste liedjes ten gehore. Hij toert al 25 jaar langs theaters en poppodia in Nederland en België en is dagelijks te zien op Nickelodeon met zijn eigen televisieseries. Het YouTube-kanaal van Dirk Scheele is met ruim 1,5 miljoen weergaven per maand ontzettend populair bij zijn jonge fans en hun ouders.

Dirk: "Het leukste van optreden vind ik om contact te maken met de kinderen en samen met hen een echt feestje te maken!"

 

BEVRIJDINGSDAG AVOND

De avond begon om 19:30 uur met de band Rondé. De vierkoppige Nederlandse indiepopband RONDÉ brak in 2014 met hun eerste single Run meteen door. Het bleek het startschot van een aaneenschakeling van hoogtepunten voor de band. Inmiddels zijn ze zes jaar, meerdere hits en optredens op prestigieuze festivals als Lowlands, Concert at SEA en Appelpop verder en is de band is niet meer weg te denken van de vaderlandse podia en radio.

Met Typhoon als headliner om 20:45 uur beloofde het als vanouds in de avond weer dansen geblazen. Samen met zijn ijzersterke band en zijn nieuwe album ‘Lichthuis’ op zak kan hij niet wachten om weer samen te zijn met het publiek. Na grote livestreams als De Vrienden van Amstel Live en de Streamers is het nu tijd voor Zoetermeer! Waar of hoe je zijn muziek ook luistert; Typhoon raakt je in je ziel en laat je bewegen van klein en intiem tot een energetisch spektakel.

Als afsluiter van 5 mei om 22:00 uur zag je Son Mieux, de zeskoppige band uit Den Haag rondom singer-songwriter Camiel Meiresonne. Na het succes van de eerste EP Vice Versa, bracht de band in februari 2019 haar debuutalbum Faire de Son Mieux uit. Op dat album staan tien pure, afgeronde popliedjes met onweerstaanbare hooks en refreinen. Met een persoonlijk verhaal, als in de beste folk, maar ook met een elektronische onderlaag. Deze combinatie resulteert in verzorgde, immer dansbare muziek met een diepe emotionele lading.

Deze livestream was te zien via Vimeo.