Datum

di 13 april 2021

Duur

19:30 - 21:00

Locatie

Online

 

LEZING HELEEN VAN ROYEN

Tijdens de CultuurWinter kun je bij Bibliotheek Forum Zoetermeer online lezingen bijwonen. Op dinsdag 13 april 2021 vertelt Heleen van Royen in een interactieve online lezing over haar boeken en in het bijzonder haar laatste boek Moeder, dochter, minnares. Met deze bundel columns en verhalen viert ze het 20-jarige schrijverschap.

Online deelname - €4,00 (leden) en €6,00 (niet leden)

Klik hier voor meer informatie over de lezing en voor de kaartverkoop.

 

LEZING FRIDA KAHLO

Dit jaar wordt een echt Frida Kahlo jaar. Er komen dan twee grote Frida Kahlo tentoonstellingen naar Nederland (Cobra Museum Amstelveen en Drents Museum). In Frida’s leven (1907 – 1954) vonden, zoals ze zelf zei, twee ongelukken plaats: een ernstig busongeluk waardoor ze levenslang pijn had en geen kinderen kon krijgen en haar ontmoeting met haar levensgezel, de destijds beroemde kunstenaar Diego Rivera. Haar oeuvre bestaat uit ruim honderdveertig olieverfschilderijen, waaronder 55 zelfportretten, die vooral haar innerlijk verbeelden.

Yvonne van de Bijl geeft dit voorjaar twee lezingen over deze bijzondere vrouw.

 

Bij de eerste lezing tijdens de CultuurWinter bij Bibliotheek Forum Zoetermeer volgen we via Frida’s levensloop, ideeën en opvattingen via haar schilderijen en foto’s van haar.
De tweede lezing betreft haar Dagboek, dat een intiem zelfportret vormt van deze moedige en getalenteerde vrouw en haar unieke werk.

Op donderdag 22 april kan je genieten van de tweede lezing.

Online deelname - €10,00 (leden) en €12,00 (niet leden)

Klik hier voor de kaartverkoop.

 

 

JANDINO ASPORAAT IN HET FORUM

Duik de diepte in met Jandino Asporaat en zijn boek DINO - Dromen met ogen open. Een uur lang vertelt hij online tijdens de CultuurWinter bij Bibliotheek Forum Zoetermeer alles over zijn heftige leven en succesvolle loopbaan.

Zijn boodschap aan alle jongeren luidt ook niet voor niks; "Blijf je dromen volgen, no matter what!".

De datum van deze lezing volgt nog.

Online deelname - €4,00 (leden) en €6,00 (niet leden)

Klik hier voor meer informatie over de lezing en voor de kaartverkoop.

 

 

GEWEEST:

LEZING ÖZCAN AKYOL

Speciaal voor de Boekenweek met thema Tweestrijd zal Özcan op donderdag 11 maart over zijn wordingsgeschiedenis als mens en als schrijver vertellen, op basis van zijn autobiografische debuutroman Eus, over een Turkse Nederlander die probeert zich staande te houden, thuis en in de maatschappij en hierdoor in een identiteitscrisis belandt.

Online deelname - €4,00 (leden) en €6,00 (niet leden)

Klik hier voor meer informatie over deze lezing en voor de kaartverkoop.