Datum

di 15 juni 2021

Duur

19:30 - 21:00

Locatie

Forum, Commissiezaal & Online

LEZING ILSE RUIJTERS

Thrillerauteur Ilse Ruijters vertelt over haar recente thriller "Minnaar".

In de thriller “Minnaar” van Ilse Ruijters, verandert een gepassioneerde liefdesaffaire in een levensgevaarlijke nachtmerrie. Wat ze met Søren had, zou ze zelf niet eens een affaire noemen, daarvoor was het lang niet serieus genoeg. Haar leven was helemaal compleet, de kinderen het huis uit, goed huwelijk, mooie carrière en daar stond hij toen, een knappe drieëntwintigjarige kitesurfer. Het is alleen voor de seks, zeiden ze tegen elkaar, maar ze voelt zich steeds schuldiger over het bedrog en als ze het contact wil verbreken, dan blijkt haar spannende knappe minnaar zich niet zo makkelijk aan de kant te laten zetten. Een heerlijke thriller over liefde, bedrog, seks en moord.

Op dinsdag 15 juni 2021 kan je genieten van deze lezing.

Klik hier voor alle overige informatie en voor de kaartverkoop.

 

GEWEEST:

 

LEZING HELEEN VAN ROYEN

Tijdens de CultuurWinter kun je bij Bibliotheek Forum Zoetermeer online lezingen bijwonen. Op dinsdag 13 april 2021 vertelt Heleen van Royen in een interactieve online lezing over haar boeken en in het bijzonder haar laatste boek Moeder, dochter, minnares. Met deze bundel columns en verhalen viert ze het 20-jarige schrijverschap.

Online deelname - €4,00 (leden) en €6,00 (niet leden)

Klik hier voor meer informatie over de lezing en voor de kaartverkoop.

 

LEZING FRIDA KAHLO

Dit jaar wordt een echt Frida Kahlo jaar. Er komen dan twee grote Frida Kahlo tentoonstellingen naar Nederland (Cobra Museum Amstelveen en Drents Museum). In Frida’s leven (1907 – 1954) vonden, zoals ze zelf zei, twee ongelukken plaats: een ernstig busongeluk waardoor ze levenslang pijn had en geen kinderen kon krijgen en haar ontmoeting met haar levensgezel, de destijds beroemde kunstenaar Diego Rivera. Haar oeuvre bestaat uit ruim honderdveertig olieverfschilderijen, waaronder 55 zelfportretten, die vooral haar innerlijk verbeelden.

Yvonne van de Bijl geeft dit voorjaar twee lezingen over deze bijzondere vrouw.

 

Bij de eerste lezing tijdens de CultuurWinter bij Bibliotheek Forum Zoetermeer volgen we via Frida’s levensloop, ideeën en opvattingen via haar schilderijen en foto’s van haar.
De tweede lezing betreft haar Dagboek, dat een intiem zelfportret vormt van deze moedige en getalenteerde vrouw en haar unieke werk.

Op donderdag 22 april kan je genieten van de tweede lezing.

Online deelname - €10,00 (leden) en €12,00 (niet leden)

Klik hier voor de kaartverkoop.

 

 

JANDINO ASPORAAT IN HET FORUM

Duik de diepte in met Jandino Asporaat en zijn boek DINO - Dromen met ogen open. Een uur lang vertelt hij online tijdens de CultuurWinter bij Bibliotheek Forum Zoetermeer alles over zijn heftige leven en succesvolle loopbaan.

Zijn boodschap aan alle jongeren luidt ook niet voor niks; "Blijf je dromen volgen, no matter what!".

De datum van deze lezing volgt nog.

Online deelname - €4,00 (leden) en €6,00 (niet leden)

Klik hier voor meer informatie over de lezing en voor de kaartverkoop.

 

 

LEZING ÖZCAN AKYOL

Speciaal voor de Boekenweek met thema Tweestrijd zal Özcan op donderdag 11 maart over zijn wordingsgeschiedenis als mens en als schrijver vertellen, op basis van zijn autobiografische debuutroman Eus, over een Turkse Nederlander die probeert zich staande te houden, thuis en in de maatschappij en hierdoor in een identiteitscrisis belandt.

Online deelname - €4,00 (leden) en €6,00 (niet leden)

Klik hier voor meer informatie over deze lezing en voor de kaartverkoop.