Datum

za 11september 2021

Aanvang

20:15 uur

Locatie

Stadstheater

BEETHOVEN 251

Als liefhebbers van klassieke muziek kunt u op zaterdagavond 11 september genieten van een concert met bijzondere muziek, uitgevoerd door de topmusici van het huisgezelschap van het Stadstheater. 

 

Beethoven werd 250 jaar geleden geboren en groeide uit tot een van de grootste vernieuwers van de Westerse muziekgeschiedenis. Het Ebony Ensemble staat stil bij dit historische feit met een bijzondere en levendige uitvoering van Beethoven's 3e symfonie: de Eroïca en de beroemde Haydn-variaties van Brahms. 

Omdat de oorsponklijke uitvoering vanwege de Corona-beperkingen niet in het Beethoven-jaar 2020 kon plaatsvinden, is de programmatitel enigzins aangepast naar: Beethoven 251!

Kijk voor programmadetails op de website van het ensemble: 

www.ebony-ensemble.nl

Histoire du soldat

Strawinsky schreef zijn Histoire du soldat in 1918 als werk voor het 'rondtrekkend muziektheater'. De originele Franse tekst van Ramuz werd in 1930 vertaald door Martinus Nijhoff.

 

De belangrijkste rollen in het verhaal zijn een verteller, een soldaat en een duivel.

Het werk duurt ongeveer een uur en wordt ondersteund door een compact maar levendig ensemble van 7 spelers en dirigent.

Dit programma zal gespeeld worden om 15:00 uur op 26 september 2021 in het Stadstheater. Ga naar de website van het Stadstheater voor het reserveren van kaarten.  

Music Published / Licensed by:

© Wise Music Classical, Londen / Albersen Verhuur B.V., ’s-Gravenhage