ORGELCONCERT

De bekende en veelzijdige Zoetermeerder Ronald de Jong studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht, waar hij met hoge cijfers zijn diploma's ontving.

Hij is actief als cantor-organist van de Oude Kerk, koordirigent, concertorganist, componist, beeldend kunstenaar en docent (privéles en lespraktijk aan het Centrum voor Kunst & Cultuur) voor verschillende disciplines: orgel, klavecimbel, piano en conservatorium-voorbereiding. 

Ronald is bovendien muzikaal adviseur van onze stichting.

Klik hier voor meer informatie en voor het reserveren van kaarten.

Datum

za 25 september

Aanvang

15:00 uur

Locatie

Herberg Oude Kerk

Prijs

vanaf €7,00

 

CARILLONCONCERT

Elke woensdag in de maanden juli en augustus van 2021 spelen de beiaardiers Arend van der Toorn en Johan van Oeveren een zomers en luchtig programma op de mooie beiaard van de Oude Kerk in Zoetermeer. Mooi ook omdat er lange tijd geen Lunchpauzeconcert kon plaats vinden binnen in de kerk. Deze concerten waren elke woensdag van 12.45 tot 13.15 uur. Om alvast iedereen erop attent te maken, hebben de beiaardiers het idee opgevat om het op deze manier wat te stimuleren wanneer de lunchconcerten in september kunnen starten. 
Tijdens elk concert is bij de toreningang te zien wat het concertprogramma is.

Klik hier voor alle overige informatie.

 

Carillonconcerten:

Wo 4, 11, 18 & 25 augustus

Za 7 augustus

 

Datum

elke woensdag in aug

Aanvang

12:45 uur

Locatie

Herberg Oude Kerk

Prijs

GRATIS

OPEN MONUMENTENDAG

Gemengd programma met klassieke werken van Bach en Mozart, de Spanish Suite van de Amerikaanse componist Frank Della Penna, evergreens uit de popmuziek en populaire musicalmelodieën (The sound of Music, The Wizard of Oz, Mary Poppins en My fair lady).

Gijsbert Kok studeerde orgel, kerkmuziek, improvisatie en muziektheorie aan de conservatoria van Den Haag, Tilburg en Rotterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij is stadsbeiaardier van Den Haag en Scheveningen en vaste bespeler van de carillons van Voorschoten en Zoetermeer.

Omdat dit concert buiten kan worden beluisterd, bijvoorbeeld in het nabijgelegen Wilhelminapark, is reserveren vooraf niet nodig.

Klik hier voor alle overige informatie.

Datum

za 11 september

Aanvang

12:00 uur

Locatie

Herberg Oude Kerk

Prijs

GRATIS