OBERON

Op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus a.s. kun je een bezoek brengen aan de wereld van de elfen in de voorstelling "Oberon".

Een paar avonden per jaar versmelt de wereld van de elfen met de onze. Dan kun je ze zien en ontmoeten, die bijzondere wezens die in het Buytenpark wonen. Ze zingen, dansen, maken ruzie en maken het weer goed. De elfen nodigen je uit om ze te bezoeken. In een klein groepje maak je met een elf als gids een wandeling door hun magische wereld. Om elke hoek wacht een nieuwe verrassing. En als de zon langzaam verdwijnt, zie je pas echt hoe het Buytenpark vergeven is van de lichtjes.

"Oberon" bestaat uit een wandeling langs elf korte acts uit de wereld van de elfen. Je maakt de wandeling met een elf als gids. Halverwege is er een korte stop in de Elfenherberg, waar de nectar volop stroomt. De gehele wandeling duurt tussen de 60 en 70 minuten. Kaarten kosten € 15,- en een tijdslot kan je hier reserveren.

Datum

19 t/m 21 augustus

Aanvang

variërend

Locatie

Buytenpark

Prijs

€15,00

HISTORISCH ZOETERMEER

Van vrijdag 24 t/m zaterdag 26 augustus staat de Markt volledig in het teken van Historisch Zoetermeer. Uniek voor Zoetermeer en voor heel Nederland. 

Laat je onderdompelen in de geschiedenis van onze 1000 jaar oude stad, bezoek de bijzondere markt en bekijk een heleboel spectaculaire voorstellingen. Van roofvogels tot theater aan de Dobbeplas en van zwaardgevechten tot draken die verslagen worden door dappere stadsgenoten.

 

Of kom met je familie en vrienden een "ouderwets" biertje drinken in de wereld van geuzen en ridders. Een originele en vermakelijke middag en/of avond zijn gegarandeerd!

 

Historisch is gratis toegankelijk, dus kom vooral even buurten in de tijd van weleer.

Datum

24 t/m 26 augustus

Aanvang

doorlopend

Locatie

Dobbeplas

Prijs

GRATIS

GEWEEST

SPOOKTOUR

Een bloedstollende tocht door het Zoetermeerse Buytenpark op vrijdag 30 en zaterdag 31 juli, tegen de snelle zonsondergang. Hoor de verhalen van fatale dramatische liefdes, veenlijken en bezoek de Groenesteinkuil; een van de meest mysterieuze plaatsen van Zuid-Holland.

VOORWAARDEN
Toegang is uitsluitend voor personen van 18 jaar of ouder en is volledig op eigen risico. De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele fysieke of mentale klachten naar aanleiding van uw deelname aan de tour.

 

WAARSCHUWING
Bezoek aan de Groenesteinkuil kan ongewenste fysieke of psychische reacties veroorzaken. Personen met hartklachten of gevoeligheid voor mentale verschijnselen wordt afgeraden om aan dit deel van de tocht deel te nemen.

Zoete Herinneringen

Op zondag 16 mei gaan deuren open die normaal gesloten blijven tijdens de theaterparade “Zoete Herinneringen”. Een unieke manier om de stad van een andere kant te bekijken.

 

Op deze zondag openen verschillende plekken in de stad hun deuren, of zijn makers te vinden om mooie buitenlocaties door Zoetermeer heen. Op al deze locaties hebben theatermakers zich laten inspireren door de omgeving en nieuwe korte voorstellingen gecreëerd.

In 2021 kunnen we door het coronavirus niet op pad. Daarom kan iedereen alle locaties virtueel bezoeken. De hele reis en alle acts staan klaar om 14:00 uur via YouTube, Facebook of de website.

​"Zoete Herinneringen" is gratis te bekijken.